Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Harrastukset

Mitä harrastan

Nuorena harrastin aktiivisti voimistelua, hevosurheilua ja pesäpalloa puolisalaa. Hiihtämällä ja polkupyörällä kävin kouluni, kunnes sain moottoripyöräkortin. Pesäpalloa salaa siksi, että jostain syystä kunnioitettu voimistelun opettajamme Paavo Kahma inhosi pesäpalloa ja sanoi, "Jos Kake vielä kerrankin näen räpylän pyöräsi sarvessa, älä tule voimistelusalille". Valitsin silloin salin. 
Opiskeluaikoina entisten pelikavereiden houkutuksesta pelasin Maila kakkosessa. Olin kakkospolttaja ja neloslyöjä, hienon yhteishengen joukkue. Myöhemmin toimin Kankaanpään Mailan varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Hiihdin useita Pirkan hiihtoja. 

GRILLEJÄ JA METSÄSTYSTÄ

1960 - 70 - Luvuilla perustin grillejä ja siitä jäi myös harrastus omien herkkuruokien valmistamiseen. Metsän ja veden riistat ovat mieliruokiani.
Lintukannan ollessa vielä hyvä, kävelin paljon metsällä Pystykorvan kanssa ja toistakymmentä vuotta kävin säännöllisesti syksyisin viikon riekkojahdissa Enontekiöllä ja Kittilässä, paikallisten metsästyskavereiden vieraana mukavan oman porukan kera. Ilkka Nurmi, Veikko Takala ja Pekka Laakso olivat vakiometsäkavereita. Näkkälän kylä tuli hyvin tutuksi. 

Uskollinen metsämiehen seuralainen ja edelleen luotettava vaalivahti Suomen punainen pystykorva Pella.
Kevätkatiska nopeasti pyyntikuntoon.

Herkuttelu jänispaistilla alkamassa isä Arvon ja muun perheen seurassa.

Hyvät ruokajutut maistuvat aina Kari Huuskan seurassa.

 

HEVOSET

Nuoresta saakka kuljin hevostemme kera maakunnan raviradoilla isän ja äidin mukana.
Kuninkuusravit käytiin säännöllisesti. Oman säväyksensä antoivat kesäiset paikallisajot viiden tien suoralla ja talvisin kotijärvemme jäällä. Pikkunaperosta on mieleen hyvin jäänyt raskas taaperrus mittamiehenä paksussa lumessa järvellä, kun ensin piti rata mitata ja sitten sen ajan vaatimattomilla vehkeillä aurata ajokuntoon.

Myöhemmin toimin Porin Raviradan ja Suomen Hippoksen puheenjohtajana sekä Euroopan Raviunionin varapuheenjohtajana.
Muutaman vuoden olen seurannut raveja lähinnä katsomosta, Laura tyttärellä oli viimeksi kaksi suomenhevosta, itse olen nyt yhdessä lämminverisessä osakkaana.
Käyn edelleen mielelläni ravikilpailuissa, Kuninkuusravit ovat must. 

Oma kasvatti Jommari luimistelee isännälle

 

GOLF

Pelaan ajan tullen golfia, kuitenkin nyt muutamana kesänä vain 4-5 kierrosta, eli liian vähän. Tasoitukseni on reippaasti huonontunut, nyt 23,6. Eduskunnan golf-mestari olin vuonna 1998. Kotikenttinäni ovat olleet on Porin Kalafornia ja Botnia Golf Kauhajoella. Erilaiset työt ovat jo useamman kesän aikana vähentäneet pelit vain muutamaan kierrokseen ja taito on varmasti hiipunut. 

Golfin peluun parissa Kalervo Kummolan ja "Portsi" Porolan kisassa hyvässä joukkueessa

 

VENEILY

Rakastan merta. 1980-90- luvuilla veneilin kohtuullisen ahkerasti Luvian saaristossa Pekka Homerin innostamana. Alueemme rannikko on matala ja erittäin kivinen, joten veneemme ovat pääasiallisesti moottoriveneitä. Minullakin tuolloin peräjälkeen kaksi yli 10-metristä. 

MOUKARINHEITTO

Hupimielessä aloin järjestää n. 15-vuotta sitten kesäisin kaikille sopivan moukarinheittokisan Kankaanpäässä. Muutamia vuosia sitten siirsin kisaoikeudet kylämme urheiluseuralle Kyrvön Vireelle. Yleisö ja heittäjät ovat viihtyneet ja tapahtuma on nopeasti kasvanut. Nuoruuden kisoissa heitin naisten moukaria 40 metriä, viimeksi 28. Kisan lyhin heitto on ollut 1,5 metriä.. Hyvähenkisessä Vire-seurassa järjestämme myös hiihto- ja suunistuskilpailuja. 

Kotitilalla on kyllä riittävästi arkipuuhaa harrastuksien lisäksi.