Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Päätoimittaja Jouko Jokinen
Satakunnan Kansa
Yksi digisovitin sairaaloihin ja laitoksiin

Jos ensi kesästä lähtien aikoo katsella Suomen Television ohjelmia, pitää itse kullekin olla oma digisovitin. Näin on määrätty, vaikka arvovaltaisilla tahoilla itse aikataulusta ollaan vieläkin vähintäin kahta eri mieltä.

Sairaaloiden ja laitosten osalta näin tehtynä päätös on kohtuuton ja jokaiseen eri televisioon vaadittuna suuria kustannuksia tuova. Seurauksena saattaisi olla ajatus harventaa kyseisten tilojen televisioverkoston laajuutta, joka vastaavasti heikentäisi rumasti palvelukykyä. Tämän päätöksen osalta Liikenneministeriön tulee muuttaa näkemystään. Ratkaisu täytyy tapahtua lisäksi hyvissä ajoin, ennen kuin sairaaloissa ja laitoksissa tehdään mahdollisia virheellisiä investointeja. 

Täytyy muistaa, että tätä päätöstä ei voi tehdä usein moittimamme Yleisradio, vaan nimenomaan ministeriö. Yle on asiantuntemuksellaan kylläkin hyvin vaikutusvaltainen. Oikeastaan sen intresseihin luulisi kuuluvan tukea yllä olevaa , haluaahan se myös mahdollisimman paljon katsojia omille kanavilleen. Yle olisi tuolloin niin sanotusti kerrankin tavallisten kansalaisten kanssa yhteisessä rintamassa. 

Kauko Juhantalo (kesk)
kansanedustaja