Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Täällä Juhantalo

Nimettömät soittajat ja nimimerkkikirjoittajat ovat hupi sinänsä, mutta vastaan puhelinpirauttajalle. 

Olen evankelisluterilaisen kansankirkkomme jäsen. Kirkkomme "eduskunta" , korkein päättävä elin, on kirkolliskokous, ja kirkon jäsenenä hyväksyn luonnollisesti sen tekemät päätökset. Sitä vastoin oman seurakuntamme johto ei niitä hyväksy. 

Eronneet ihmiset ovat paarialuokkaa, vanhemmat eivät voi vapaasti valita lastensa kummeja, naispappeus on kirosana. Kirkolliskokouksen kanta on täysin toinen. Minut ohjattaisiin hellävaraisen ymmärtävästi ulos täällä eduskunnassa, jos ilmoittaisin, etten suostu työskentelemään samassa istuntosalissa vaikkapa Pirkko Peltomon tai Tanja Karpelan kanssa. Pirauttaja kieltää minua ottamasta kantaa seurakuntamme asioihin, koska minua ei usein kirkossa näy. Tämä juuri osoittaa pirauttajan ajatuskulun vääristymän. Hänen mielestään vain pienellä oikeauskoisten ryhmällä on oikeus keskustella seurakuntamme asioista, omistaa itselleen kirkkomme ja yhteisen seurakuntamme tilojen käyttö, sekä määrätä muiden noudatettavaksi kirkolliskokouksen päätöksistä poikkeava uskomme sisältö. Se on entisen itäblokin ideologian mukaista vähemmistödiktatuuria. 

Seurakuntamme jäsenet maksavat tämän leikin viulut, mutta eivät hyväksy sitä. Kullakin jäsenellä on suvaitsevaisuuteen perustava avoin kannanoton vapaus, käymme miten runsaasti kirkossa tai emme. Yhteydenottojen runsaudesta tiedän seurakuntamme valtavan enemmistön ajattelevan tavallani ja aikaa myöten enemmistön mielipide tulee myös aina päätökseksi, niin kirkon kuin politiikankin ideologioissa.

Kauko Juhantalo
kansanedustaja, seurakunnan jäsen