Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

 

Seniorimessut Kuntoutuskeskuksella 5.4.14

Avaus Kauko Juhantalo

 

Turun yliopiston nyt jo edesmennyt rehtori ja kansleri kirjoitti seniori-illään hauskan kirjan nimeltä – Hei elämää. Nurmela oli paitsi loistava ranskan, latinan ja kreikan kielten armoitettu tauitaja, myös erinomainen kirjallinen huumorin taitaja ja elämän ilmiöiden havannoija.

Olleessaan juttusilla artkkiatri Arvo Ylpön, tämä tiedusteli kaikkia hänen tieteellisiä töitään. Voi onhan noita väitöskirjasta lähtien kymmeniä ja paljon enemmän olisi vastasi Nurmela, ellei elämästä olisi mennyt niin paljon hukkaan kaikkeen turhuuteen.

Tämän kuultuaan arkiatri hörähti nauramaan ja sanoi -Vai hukkaan. Mistä te tiedätte, mitä on mennyt tai menee hukkaan.

Siinäpä se yksi suuri viisaus elämällemme. Jokaisen ihmisen on – riippumatta siitä,onko se hänelle miellyttvää vai epämiellyttävä – otettava koko menneisyyyensä perustaksi sille, mitä hän tällä hetkellä todellisuudessa on ja tuelevaisuudessa aikoo olla. Voidaan siis sanoa ettei eletystä elämästä mitään ole mennyt hukkaan siltä, joka suhtautuu nykyhetkeen ja tulevaisuuteen myönteisesti.

Toisinkin päin voidaan sanoa. Koko eletty elämä on todella mennyt hukkaan, jos henkisenä saldona kaikesta on hedelmätön kauna ja katkeruus muita sekä itseäänkin kohtaan.

 

Luonnonmukainen Tampere ry. Ja Montteeri Oy ovat siksi mainiosti löytäneet luonnon monintavoin muokkaaman niityn kynnettäväksi Seniori messut ideallaan.

Viimeistään seniori-iässä ihminen pysähtyy ajattatelemaan, mitä kaikkea tulikaan tehdyksi tai vaikkapa mitä jäikään tekemättä. Siitä kaikesta teille järjästäjille ja esittein ja toiminnoin mukana oleville lämmin kiitos. Hienolla tavalla ravistelette meidät kaikki, mutta erityisesti meidät seniorit huomaamaan, että paljon iloista ja kuntoa kohentavaa on vielä jäljellä. Puitteet tähän kaikkeen ovat hyvåt, esittelenkin lyhyesti mitä kaikkea tämä Kuntoutulaitos on.......

 

Päivän hieno ojelma monipuolisine ohjelmineen ja esiintyjineen takaa ruan ja juoman kera mukavan mielen. Ja huipuu: illan seniorilaulukilpailu tansseineen.

Eräs hyvä ystäväni tapasi onnistuneen illan jälkeen tokaista: Siitä mun mieleni on hyvä, kun se ei ole paha. Hauskaa päivää kaikille hyvän talon puitteissa.

Totean nämä Senirimessut avatuksi.