Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Kauko Juhantalo Lions-Clubin pikkujoulussa

Puhe naiselle

Eino Leino ei nykykäsityksen mielestä ollut kummoinenkaan naisten mies. Suttuinen, ylipainoinen, viinainen boheemi. Emme enää tiedä miten hän naista lähentyi, nipisti, pusersi tai suuteli, mutta ajatuksen, hengen maailmassaan kynällä hän hekumoi naisesta tai sitten vaipui synkkään syveen. Voi vain haaveilla tiedosta ja ajatuksesta hänen elostaan naisen kanssa. Osa tiedetään julkisuudessa, osaa ei pidäkään tietää. Leinon kirjeet ja tunnustukset ristiriitaisen rakkauden Onervalle ovat sanojen helmiä naiselle ja kun Leino lausuu " nainen on himojen kirkkahin kide, nainen on pahuuden sauma ja side, nainen on elämän riemu ja risti, piru sen miehelle ristiksi pisti " , voiko sen miehen puolesta täydellisimmin, ihanammin ja myös katkerimmin lausua.

Nainen on ikuinen arvoitus, nainen on herkkussuu ahmatti, nainen on lihan herkistäjä, kiihottaja ,epäröivä, lopulta kaiken antava laukeava huokaus. Mutta katsoppas vain kun aamu koittaa, töihin töihin lähde uros, metsoa teertä pyytämään, illalla täällä on uudet ilot. Naismaailman kömpelö Leino osaa tuotannossaan kuvata kauniisti miehen salaperäiset tunnot vielä salaperäisemmästä naisesta. Herkkä tapaaminen naisen kanssa , tunto, tuoksu ja aisti, läheinen rakkaus, himo ja lihan innostus. Myöhemmin tyyni lepo, herääminen ja tunnustelu viereen, jossa naisen tutut paikat. 

Ajatustemme mielikuva naisesta on häiriintymätön ja ihana. Silmät hehkuvat, huulet kiiltävät, puhe sointuu suloisesti, liikkeet ovat sirot ja koko olemus huokuu hienoista keimailua, jolla nainen osaa ryydittää joka tilanteen. Tämä nainen ei pyykkää eikä luutaa, kuljeta muksuja ja mene töihin. Miehelle mielikuva ihanasta, miestä palvovasta naisesta on mielikuvitusmaailman lemmikki. Ajatuksemme mielikuvien naisesta on luonnollista elämänvirettä, se on ilmaista ja mieltäkiihottavaa herkuttelua, se on kuin kuin naisen taipumus herkutteluun, herkkusuiteen. Senhän on aina tiedetty edistävän kauneutta. Ajatellaanpn taidemaalareita ja kuvanveistäjiä, jotka ovat hyvin perillä tästä herkuttelun totuudesta. Kuvatessaan saitureita, erakkoja tai muutoin pidättyvän sulkeituneita, he tekevät nämä poikkeuksetta sairaalloisen kalpeiksi, kurjiksi ruipeloiksi.

Luonto ei tee mitään turhan päiten. Naista kaiken vähiten. Miehelle nainen on ikuinen myytti, ihastuksen, kaipuun, lemmen kohde. Nainen on kuin maalauksellinen ilmestys, ymmärtävä ja suvaitsevainen. Päinvastoin kuin miehet, joille ruumiinmuoto iän karttuessa puoleksi itkee, puoliksi nauraa, jotka toivovat vaimoaan ihailtavan mutta seuraavassa hetkessä siirtyvät näin tapahtuessa silmittömän mustasukkaisuuden valtaan. Naisessa yhdistyvät nymfimäinen kepeys ja jumalinen sulokkuus, ihanat ruumiin muodot ja henkinen minä. Naisessa yhdistyvät taivaallisen suloinen viehätysvoima ja kauneus, joka ei kukkia, helmiä eikä timantteja kaipaa. Miehen läheisyydessä kulkiessaan nainen luo vierelleen lumoavan katseen ikäänsä kuin peläten laulavansa väärin. Hän liikkuu hillitysti, keveästi pyörähdellen , ihastuttavan suloista varttaan käännellen. Joskus sanotaan sanoilla olevan niiden merkityksestä riippumatonta magiikkaa, kuin kuuntelisi kaipaamansa musiikkia. 

Miehen puhuminen julkisesti naiselle vain naiseuden tähden ei ole vain pelkkä kaunis tapa, johon hymyillen suhtaudutaan. Sen synnyn syy on kaukaisempi, perustellumpi. Se ei ole vain sosiaalinen velvollisuus, velvollisuudentunnon joskus pakottava ele, vaan tulee muistaa erityisesti tasapäistävässä maailmassa luojan tärkein ihmeteko, nainen. Luojalla oli järki päässä ja siinä kiireessä myös monet ongelmat. Osan hän siirsi miesten vastuulle ja loi naisen. Nainen toi maailmaan kevätaamun valkeuden-solei arrive-, ja valkeuden salaperäisyyden.

Kaikkihan tiedämme mitä valo. Mutta vaikea on sanoa , mitä se on. Nainen on kaikkein inhimillisin kaikista inhimillisista olennoista, hän itse on aivan liian erikoislaatuinen tietääkseen oman ihanuutensa. Nainen on tulisija, jonka ääressä me miehet saatamme kuivatella kyyneleemme ja lämmittää sydämemme. Leijonille nainen on rakkain ja läheisin ystävä, me haluamme elää juuri Sinun kanssasi, vietä kanssamme tämä hetki.