Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Pitäisikö vielä itsekin tietää

 

Edustan sitä politiikan vaihetta, jolloin politiikassa olevan täytyi itse tietää, mihin hän pyrkii vaikuttamaan, jotta kokouksissa, kaduilla ym. toiveet edes jollain tavoin toteutusivat. Onko vaikuttaminen siirtynyt lehdistölle, tietokoneille, fläppäreille ym. Siellä tietoa on mittaamaton määrä, sieltä löytyy päivän agenda.

Politiikosta tehdään vain kiiltokuva, hänen kauttaan muodostetaan kuva, mitä hän edustaa. Media kyllä nopeasti tekee tehtävänsä, onko hän hyvä vai huono. Saako hän mitään aikaan, onko hän todellisuudessa avustajiensa vanki, jotka jo varhain aamulla ovat lukeneet tiedot kautta maailman, ja jotka todellisuudessa päättävät päivän agedan ja sisällön. Tuosta ja tuosta pitäisi nopeasti tehdä aloite tai juttu, ennenkuin naapuri ehtii ensin.

Erilaisten avustajien määrä on viime vuosina huimasti kasvanut alalla kuin alalla. Oman karriäärin kannalta ymmärrän sen hyvin. Valitettavasti oikeaan osunut valinta ohittaa normaalin virkamiespuurtajan. Tullaan vähitellen asian ytimeen. Pitäisikö asiaan demokraattisesti valitun itsekin ymmärtää ja tietää, mitä hän on tekemässä, jopa päättämässä. Vai ovatko kasvottomat taustajoukot itse aiassa päättämässä, mitä maassa tapahtuu.