Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Maailmanpyörä Kankaanpäähän

 

Ajoimme Liisan kanssa melko pian Berliinin muurin kaatumisen jälkeen autolla Itä-Saksassa. Halusimme nähdä, millainen itse maa oli suurkaupunkien ulkopuolella. Jossakin pikkukaupungissa purettiin parhaillaan vanhaa vuoristorataa. Sanoin heti Liisalle, että jos tuo on kunnossa, se pitäisi siirtää Kankaanpäähän jonnekin sinne urheilupuiston, kesäteatterin tuntumaan. Ihme kyllä, ideani jotenkin unohtui, mutta jäi ilmeisesti takaraivoon muhiman.

Luin nimittäin jokin aika sitten Hesarista, että Linnanmäen vanha maailmanpyörä puretaan ja tilalle tehdään vieläkin suurempi. Vanha ideani nousi heti esiin. Miksei tätä siirrettäisi Kankaanpäähän.

Kuntien ja kaupunkien taloudet ovat tänään tiukilla, hallinnossa mukana olevien aika tahtoo mennä arjen rutiineissa, uudet avaukset ovat niukat. Dynaamisen yhteiskunnan merkki on se, että esillä on hulluiltakin tuntuvia ajatuksia, joita voimme innostuneesti kannattaa ja vastustaa. Minusta olisi hieno antaa virkakoneistomme tehtäväksi selvittää, mitä maksaisi Linnanmäen maailmanpyörän siirtäminen Kankaanpäähän. Miten ja millä hinnalla sitä ylläpidettäisiin. Urheilupuiston maamerkkinä se olisi komea ja olisihan sieltä hieno nuorten ja varttuneidenkin katsella kaupungin maisemia.

Maailmanpyörä on myös rakastavaisten lempipaikka. Mainiota olisi myös suoraan kännykällä kommunikoida viereisen golfkentän pelaajien avauslyöntejä.

Kankaanpään kehitys on perustunut yritteliäisyyteen ja ehdottomaan ennakkoluulottomuuteen. Maailmanpyörän yhteyteen kehittyisi jälleen montaa uutta ja joka tapauksessa riemua ja iloista ilmettä.

 

Kauko Juhantalo (kesk )