Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Herra päätoimittaja. Pyydän tilaa seuraavalle

Uusia ideoita vain, Pekka Turunen

Säkylän vahvat miehet Nummela ja Eela ovat realisteja. He korostavat kunnan mahdollisuuksia myös myöhemmin, aina kun tilaisuuksia tarjoutuu. Työssäni eduskunnassa olen korostanut samaa, koko ajan pitää etsiä ja tutkia, mitä voisimme lisää löytää Satakunnan hyväksi. Joskus on toki tunnustettava tosiasiat. Maavoimien esikunnan sijoitusvaatimukset ovat sitä luokkaa, ettei kumpikaan varuskuntamme ympäristöineen kykene niitä täyttämään. Julkisudessa ollut luolaston puuttuminen on kylläkin yksi keskeisen tärkeä. En ole kummoinenkaan sotasalaisuuksien paljastaja, kun totean, ettei kyse ole noin vain rakennettavista maanalaisista huoneista, vaan peruskalliossa sijaitsevista vahvan toimintavarmuuden antavista tiloista. Kun ministeri ja kenraalit ykskantaan ilmoittavat, että kilpa tässä asiassa on Hämeenlinnan ja Mikkelin välinen, on se syytä ottaa todesta ja keksiä jotain muuta.

Voi sanoa, että Satakunta on Onnenpekka, kun meillä on kaksi vahvasti kehittyvää varuskuntaa. Tiedän, että molempiin tulee jatkuvasti vahvistuksia, ikään kuin huomaamatta. Kunhan vain kykenisimme kehittämään puolisoille töitä ja lapsille monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja kouluväylät. Uhkaavasti koko ajan lisääntyy työntekijöiden asuminen muualla kuin Säkylässä ja Kankaanpäässä. 

Edeltäjäni Kalevi Lammisen kanssa meillä on erittäin suorat yhteydet sotavoimien päättäjiin, Reijo Kallio on myös valiokunnan jäsen, satakuntalaisilla on poikkeuksellisen vahvat silmät seurata mitä puolustusvoimissa tapahtuu. Olen vakuuttunut, että soittokunta on täällä varmistettu, ellei sitten satakuntalaisten syrjimä Lamminen siirrä sitä Kiuruvedelle. Koeampumalaitos on siirretty Niinisaloon, maakunnan esikuntia tullaan vahvistamaan, kansainvälinen yksikkö Helsingissä lopetetaan ja oikein toimiessamme antaa tuhdisti mahdollisuuksia molemmille varuskunnillemme, puolustusvoimien palkkahallinto tullaan uudistamaan. Työtä on rutkasti jäljellä.

Pekka Turunen on oikeassa korostaessaan uusien mahdollisuuksien etsimistä. Näin pitääkin toimia, joskus jokin idea on vain liian iso pala sulateltavaksi.

Kauko Juhantalo, MP