Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kauko Juhantalo 

 

 

Hyvät Kansanlähetyspäivien osanottajat, miehet ja naiset, lapset ja juniorit.

 

Kaikkia kristyttyjä yhdistää usko Kristukseen, joka on sovittanut koko maailman. Niinpä lähetystyöntekijöiden yhteinen tehtävä on välittää hyvä sanoma tästä kaikkien ihmisten kuuluville. Tehtävä on vaativa ja suuri. Heidän sisimpiä tuntojaan yhdistää näkemys tehtävän mittaamattomuudesta ja maailman hädän suuruudesta.

 

Kristiusko on maailman suurin uskonto. Meitä kristittyjiä on reippaasti yli 2 miljardia. Oppi,-henkilö,- painotus, -maantiede,-ym.-syistä on luonnolista, että olemme voineet jakaantua kymmeniin ehkä satoihin Raamatun eri painopistealohin.

 

Kansanlähetys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntayhteyden tarjoama herätysliike. Se on lähetystyön kentässä suhteellisen nuori, vasta 1967 syntynyt. Sen sisällä keskeisen tärkeätä on Pyhän Hengen herätys, jossa uskovat uudella rohkeudella tuovat todistuksensa ja julistavat evankeliumia kaikille luoduille ja jonka seurauksena tuhannet pelastuvat aina maan ääriin saakka. Keskeisenä on raamatun ehdoton totuus ja että Jeesus Kristus on riittävä ja ainoa tie iankaikkiseen elämään.

Siksi tästä herätyksen tuomasta rohkeasta todistuksesta on annettava kaikille mahdollisille tieto, niin kotimaassa kuin laajalti ympäri maapallon.

Lähetystyö perustuu kristinuskossa Jeesuksen Matteuksen evankeliumissa antamaan lähetyskäskyyn ”Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni ja kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ”.

Käskyä seuratessa lähetystyön tulee muodostua sydämen asiaksi, ei niinkuin televisiosarjassa, vaan muodostua yhteisesti suunnitelluksi toiminnaksi. Jokaisen on löydettävä oma paikkansa lähetystyössä joko lähettinä tai lähettäjänä. Lähetyskentällä työn käytännöllisenä tavoitteena tulee olla Raamatulle uskollisten seurakuntien syntyminen ja kasvaminen. Nykypäivän olosuhteissa Raamatun tuntemuksen ohella paljolti lukutaidon, koulutuksen, terveydenhuollon, talouskehityksen ja orpokotien kehittämin ja parantaminen.

Maassamme on valtion kirkko. Siis maallisen ja hengellisen yhteistyön läheisyys. Osin siitä johtuvasta jäykkyydesta huolimatta, se kuitenkin antaa jokaiselle vapauden myös omaan ajatteluun tästä yhteistyöstä. Joku toimii aktiivisti, toinen laiskemmin, joku näkee kirkon kokonaan tarpeettomaksi. Menneinä vuosikymmeninä osa katsoi valtionkirkon tarkoittavan nimensä mukaisesti toimintaa vain valtion sisällä, ulkomaille ei ollut menemistä.

Eri mielipiteista huolimatta evankelis-luterilaisen kirkon elämässä vuosikymmenten mittaan tehty lähetystyö on havahduttanut kaikkia maamme kansalaisia siten, että entistä suuremmassa määrin olemme oppineet vastuun myös kauempana olevien ja vieraiden apua tarvitsevien elämästä. Kansanlähetys toimii tässä nykyisin keinoin muun yhteiskunnan rinnalla. Sen omat talouden voimavarat ovat rajalliset, tiedämme talouden niukkuuden, kannattajien uhrimieli on jatkuvasti kovalla koetuksella.

 

Me kankaanpääläiset olemme luonnollisesti iloisa ja tyytyväisä siihen, että Kansanlähetys on valinnut pitopaikakseen sille tärkeille Kansanlähetyspäiville kotikuntamme Kankaanpään. Se henkinen perintö, joka meidät liittää toisiimme, on niin arvokas, että sitä pitää hoitaa ja vaalia.

 

Kokouksen valmistavat asiakirjat osoittavat ohjelmineen valtavan suurta työtä ja aktiivisuutta. Kaikki osanottajat on suurella huolella valmisteltu toimimaan kokouksessa mukana. Kansanlähetyksen ystävät voivat löytää jokaiselle sopivia tapahtumia kolmen päivän ajan runsauden mitalla. Siitä Kankaanpään kaupungilta lämmin kiitos.

 

Me maallikot toki toivomme myös maallisia asioita, käyttäkää riemurinnoin myös kaupunkimme palveluita hyväksenne. Löytyyhän täältä mm. niin huipputaidetta ja monipuolista muuta kultturia. Unohtaa ei tietenkään sovi pesäpalloa ja monipuolisen hyviä kauppaliikeitä.

 

Antoisia ja hyvän sään kokouspäiviä Kansanlähetyspäiville.

 

Olkaa kaikki sydämellisesti tervetulleita Kankaanpäähän