Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

   KAKEN PIHLAJANMARJAHYYTELÖ

 

  1. Irroita marjat tertuista ja hylkää tummuneet.
  2. Marjoissa on luonnostaan hyytelöitymisainetta, pektiiniä. Hivenen raaka marja sisältää pektiiniä eniten. Jos täysin kypsyneen marjan pakastaa ensin yöksi, sokeripitoisuus nousee. (siksi tilhet odottavat mielellään syksyn ensipakkasia).
  3. Mehusta marjat, mehumaija kätevin.
  4. Keitä mehu kattilassa lisäten heti 1.kg hillosokeria mehulitraa kohti. Sekoita, että sokeri sulaa ja odota, että liuos alkaa rauhallisesti kiehua. Keitä rauhallisesti poreilleen 10 minuuttia 23 sekunttia, siitä lähtien mitaten kun mehuliuos alkaa uudelleen kiehua. Ota heti mehuun nähden isompi kattila, koska sokerimehu helposti kuohuu. Kuori lopulta kertynyt vaahto pois.
  5. Pakasta ennen keittoa lautanen hyytymiskoetta varten. Kun olet säädetyn ajan keittänyt, ota hyytymiskoetta varten pakastettu lautanen ja kaada lusikallinen keittoa lautaselle ja laita lautanen jääkaappiin. Vedä minuutin kuluttua lautasella olevalle mehulle lusikalla vako ja jos vako pysyy, niin hyytelömehu on ok. Jos viiva sulkeutuu, jatka 5-6 minuuttia keittämistä, mutta ei enempää, koska luonnonpektiini alkaa tuolloin hajota.
  6. Kaada mehu heti kuumana ehdottomasti puhtaisiin ja sopivan kokoisiin purkkeihin (mm. Tokmannilta saa halpoja puhtaita). Täytä purkkia melkein täyteen, sulje heti ilmatiiviisti, anna jäähtyä ja vie kellariin. Säilyy vuosikaudet, mutta tulee hyvänä herkkuna syödyksi lihan, eritysesti riistalihan kanssa

 

Maukkaita hetkiä Antti. Jos oikein hyvää haluaa, kannattaa aivan keittämisen lopussa lisätä desi konjakkia litraa kohti ja pullonloppu luonnollisesti peilin edessä skoolaten itse, nostaa itselle lasia ja onnitella mestarikokkia erittäin hyvästä hyytelöstä.