Ajankohtaista:

Ylen vaaligalleria, käy katsomassa Kauko Juhantalon haastattelu.

Kauko liikkeellä täällä.

Yhteystiedot

Kampanja

Lue vaalilehti tästä

 

Eversti Jorma Ala-Sankila
Puolustusvoimien kansanvälinen keskus
Niinisalo
H.V.

Ensinnäkin kiitän Sinua lämpimästi hyvin hoidetuista matkajärjestelyistä ja matkan sujumisesta valiokunnan vieraillessa Kosovossa ym.

Toiseksi kiitän Sinua erinomaisen selkeästä kirjeestä pyynnöstäni vielä kirjallisesti täsmentää Yk-sotilaan autontuontiin liittyvää probelmatiikkaa.

Ryhmäni juristi Jukka Ihanus selvitti monipuolisesti kirjeesi ja käymämme keskustelun perusteella tätä ongelmatiikkaa, johon liittyy myös yllättävän paljon liittymäkohtia EU-säädösten kanssa. Selvityksen jälkeen pohdimme yhdessä jatkomenettelyä. Samanaikaisesti eduskunnan käsittelyyn tuli autoverolain muutos, joka antoi mahdollisuuden käyttää asiaan liittyvä puheenvuoro myös salissa.

Liitän oheen puheenvuoroni pöytäkirjatoimiston toimittaman raakakopion. Puhuessani käytin kirjeesi antamaa informaatiota hyväkseni, muutoin se pidetty aivan vapaalta kädeltä ilman papereita ja siksi sen sisältö on paljon pohdiskelevaa puhekieltä, toivottavasti se ei liiaksi häiritse. Puheenvuoroon liittyy myös lukuisia pitämiäni asiaa koskevia lyhyitä keskustelupuheenvuoroja.

Tämän jälkeen kirjoitin oheisen lakialoitteen, jonka olen jättänyt sisään joulukuun alkupäivinä. Lakialoitteiden kohtalo on yleensä tyly, mutta aina niistä joku nousee vakavasti käsiteltäväksi, toivottavasti se on tämä. Yritän vauhdittaa asiaa edelleen. Aloitteeni muut allekirjoittajat ovat Antero Kekkonen, Olli Nepponen ja Jaakko Laakso.

Kiitokset ja terveisin Eduskunnasta Hyvän Joulun toivotuksin

Kauko Juhantalo